ΥΜΕ: Ενισχύονται οι πτήσεις προς Ρωσία και Τουρκία

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 11:40

TΗΝ ΑΥΞΗΣΗ των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αλλά και της Αθήνας με την Κωνσταντινούπολη πέτυχε στο περιθώριο Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών στη Λειψία ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκης.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ Μεταφορών, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με το Ρώσο ομόλογό του, κ. Ιγκόρ Λεβιτίν, με τον οποίο, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις δυνατότητες νέων αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Επίσης, συζήτησαν για τις προοπτικές της ίδρυσης μιας «Εταιρικής Σχέσης Ευξείνου Πόντου για τις Μεταφορές» που αποτελεί ελληνική πρόταση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον οποίο συζήτησαν θέματα βελτίωσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας. Ακόμη, μίλησαν για τη δυνατότητα αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων Αθήνα-Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων των μεγαλύτερων ελληνικών και τουρκικών αεροδρομίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα