Δίας Ιχθ.: Βελτιωμένα τα μεγέθη στο πρώτο τρίμηνο

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 11:43

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες για το πρώτο τρίμηνο του 2008, με βάση τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 20,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 89,47%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΚΜΦΔΜ) ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,92%.

Στο ίδιο διάστημα, τα κέρδη προ φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 69,30% φθάνοντας στα 4,9 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα Κέρδη προ φόρων (ΚΠΦ) στο τέλος του φετινού τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 53,84%.

«Οι συνεχείς επενδύσεις στις παραγωγικές εγκαταστάσεις και δομές με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και μία σειρά από στρατηγικής σημασίας εξαγορές που ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες, ανέβασαν την παραγωγική δυναμικότητα του Ομίλου πάνω από 20.000 τόνους και τον κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των παραγωγών Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας διεθνώς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η ανωτέρω δυναμικότητα σε συνδυασμό με την διεύρυνση του πελατολογίου και των νέων αγορών καθώς και τη διάνθιση της γκάμας των τελικών προιόντων με νέα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και περιθωρίων κέρδους, οδήγησαν σε σχεδόν διπλασιασμό των πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα