Κατασκευάζεται γέφυρα που θα συνδέει την Υεμένη με το Τσιμπουτί

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 12:59

Σχέδια για την κατασκευή της πρώτης γέφυρας στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει την Υεμένη με το Τσιμπουτί και άλλες αστικές περιοχές, συνολικού κόστους 200 δισ. δολ. κάνει ο οργανισμός real estate, Middle East Development με έδρα το Ντουμπάϊ.

Ο οργανισμός, που ελέγχεται από τον Σαουδάραβα, Ταρέκ Μωχάμεντ μπιν Λάντεν, θα επενδύσει τουλάχιστον 10 δισ. δολ. στο έργο και επιδιώκει να αντλήσει το υπόλοιπο ποσόν από άλλους επενδυτές και οικονομικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο τεχνικών σχέσεων του οργανισμού, Ισάμ Χαλαμπί, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο σύσκεψης του MEED, σήμερα στο Ντουμπάϊ.

Η γέφυρα, που θα έχει μήκος 28,5 χιλιομέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, τρένα, φυσικό αέριο και νερό και θα έχει κόστος 14 δισ. δολ. ενώ το έργο της κατασκευής της θα ολοκληρωθεί σε φάσεις σε χρονικό διάστημα από επτά έως 15 ετών, σύμφωνα με τον Χαλαμπί.

Τα έργα στις πόλεις – ένα στην Υεμένη και ένα στο Τσιμπουτί – θα περιλαμβάνουν κατοικημένες και εμπορικές περιοχές, περιοχές ψυχαγωγίας και παροχής υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τον Χαλαμπί.

Ο Ταρκέκ μπιν Λάντεν είναι ετεροθαλής αδελφός του Οσάμα μπιν Λάντεν, αρχηγού της Αλ-Κάϊντα. Η οργανισμός Middle East Development Singapore, αποτελεί σκέλος του Μiddle East Development.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα