Έως 6/6 η υποβολή δικαιολογητικών πιστοποίησης καταναλωτικών ενώσεων

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 13:48

Στις 6 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών πιστοποίησης καταναλωτικών ενώσεων στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η αρμόδια Επιτροπή αποστέλει το σχετικό έγγραφο προς όλες τις ενώσεις καταναλωτών που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας με το οποίο ζητήθηκε να κατατεθούν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία με τα οποία πιστοποιείται η πραγματική λειτουργία τους και η συμμόρφωσή τους με τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από το άρθρο 10 του ν 2251/94, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τον ν 3587/2007.

Ειδικότερα πρέπει να κατατεθούν :

· Αντίγραφο της θεωρημένης, από τον Γραμματέα του αρμόδιου Πρωτοδικείου, σελίδας των βιβλίων, που έχει υποχρέωση να τηρεί κάθε ένωση, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ 5 του ν 2251/94.

· Οικονομικός απολογισμός και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης της ένωσης (χρήσης 2007).

· Υπεύθυνη δήλωση των μελών του Δ.Σ. της ένωσης, ότι δεν λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής αποζημίωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

· Βεβαίωση της ένωσης καταναλωτών για τον ακριβή αριθμό των ενεργών μελών της. (Ως ενεργά μέλη θεωρούνται τα ταμειακώς εντάξει).

· Διοικητικός απολογισμός προηγούμενου έτους (2007).

· Βεβαίωση έδρας ή αντίγραφο μισθωτηρίου ή παραχωρητηρίου.

Η ΓΓΚ αναφέρει ακόμη πως έχει γίνει σύσταση προς όλες τις Ενώσεις Καταναλωτών προκειμένου να μεριμνήσουν για την διενέργεια αρχαιρεσιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρ.13 του άρθρου 10 του ν.2251/94. Οι σχετικές αρχαιρεσίες θα πρέπει να διενεργηθούν το αργότερο μέχρι 30.09.2008 και να κοινοποιηθούν άμεσα στην ΓΓΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα