Μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο για ναυτιλιακά θέματα

Συναντήσεις Γ. Βουλγαράκη με ξένους ομολόγους του
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 14:37

Μνημόνιο συνεργασίας για ναυτιλιακά θέματα υπέγραψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Νίκο Νικολαΐδη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε πως εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, μια σειρά από πρακτικά ζητήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όπως είπε, στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. «Ανάμεσα σε αυτά είναι η πολιτική βούληση να ξαναγίνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτήν. Η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή και αναμένεται να γίνει ακόμα καλύτερη με την εφαρμογή του Μνημονίου» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη στενής συνεργασίας στον τομέα της Ναυτιλίας «ούτως ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε στα πλαίσια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους διεθνείς οργανισμούς με κοινά προγράμματα για όφελος και των δύο χωρών αλλά και της εμπορικής ναυτιλίας γενικότερα».

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών της Μάλτας Austin Gatt, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Αύριο, θα συναντηθεί στις 10:00 το πρωί με τον υπουργό Ναυτιλίας των Η.Π.Α. Sean Connaughton, με τον οποίο θα υπογράψει δύο Μνημόνια Συνεργασίας. Ένα για την παραχώρηση στην Ελλάδα πλοίου τύπου «Λίμπερτυ» και ένα διμερούς συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ναυτιλιακής συνεργασίας.

Στις 12:30 θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, του Παναμά Fernando Solorzano.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα