Ρουσόπουλος: «Θα βοηθούσε ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα»

Ψευδεπίγραφο επιχείρημα η σύνδεση των αυξήσεων από τη ΔΕΗ με την έκκληση για μειώσεις τιμών
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 15:57

Ερωτήσεις για την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά σε συνάρτηση με τις αυξήσεις που ζητεί η διοίκηση της ΔΕΗ, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για συγκράτηση των τιμών, δέχθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για ψευδεπίγραφο επιχείρημα όταν ρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν από τη μία η κυβέρνηση να ζητά πάγωμα ή μείωση τιμών και από την άλλη να ανεβαίνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Όπως εξήγησε, στη μία περίπτωση τα χρήματα πηγαίνουν στις επιχειρήσεις και στην άλλη σε μία δημόσια επιχείρηση. Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ έχουν ανακοινωθεί εδώ και παρά πολύ καιρό και τα χρήματα πηγαίνουν στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κάλυψη του ελλείμματος ενέργειας, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς εξάλλου, μήπως πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη θέση της υπέρ της ελεύθερης αγοράς, ο κ.Ρουσόπουλος απέδωσε τη μεγάλη άνοδο των τιμών το τελευταίο εξάμηνο στην εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου, ενώ για τα κέρδη των επιχειρήσεων και το τι κάνει η κυβέρνηση, απάντησε ότι παρακολουθεί καλώντας όλες τις πλευρές να κινηθούν στο πλαίσιο του νόμου. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη και στην εκτίμηση ότι «ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο».

Όσο για το ΦΠΑ και με αφορμή θέση του Γ.Γ. Καταναλωτή ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεδομένου ότι έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ, ο Θ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι για το ΦΠΑ υπάρχει ενιαία πολιτική στις ευρωπαϊκές χώρες και η Ε.Ε. δεν δίνει δυνατότητα να μειωθεί κατά το δοκούν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα