Μπ. Μπερνάνκι: «Σωστά τοποθετημένα» τα επιτόκια

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 16:40
UPD:16:51

«Σωστά τοποθετημένα» για την προώθηση τόσο της ανάπτυξης όσο και της σταθερότητας των τιμών είναι τα επιτόκια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.

Σε ομιλία του σε τραπεζικό φόρουμ, ο πρόεδρος της Fed επισήμανε ότι οι χαράσσοντες τη νομισματική πολιτική παρακολουθούν τον αντίκτυπο από την πτώση του δολαρίου.

REUTERS

Τόνισε, παράλληλα, πως η Fed συνεργάζεται με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, προκειμένου να «καταγράψει προσεκτικά τις εξελίξεις στις ξένες συναλλαγματικές αγορές», και έχει αντιληφθεί τον αντίκτυπο της εξασθένησης του δολαρίου στον πληθωρισμό και στις προσδοκίες για τις τιμές.

Σημειώνεται ότι οι ενδείξεις για επιτάχυνση του πληθωρισμού ώθησαν τη Fed να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του κύκλου μείωσης των επιτοκίων, τα οποία έχει περικόψει από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά 3,25 ποσοστιαίες μονάδες.

«Προς το παρόν, η πολιτική φαίνεται πως είναι στη σωστή πορεία για την προώθηση μιας συγκρατημένης ανάπτυξης και της σταθερότητας των τιμών μελλοντικά», σχολίασε ο Μπερνάνκι, διευκρινίζοντας πάντως πως η Fed θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα είναι «έτοιμη να δράσει» προκειμένου να ικανοποιήσει τον διπλό ρόλο της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα