Χ.Α.: Σημαντική άνοδος ΟΛΠ και ΟΛΘ

Κέρδη 0,58% κατέγραψε ο γενικός δείκτης
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 18:15

ΒΕΛΤΙΩΣΗ παρουσίασε σήμερα το επενδυτικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (+14,16%) και του ΟΛΘ (+9,33%), μετά τις θετικές εξελίξεις στο διαγωνισμό για τον ΟΛΠ, καθώς το τίμημα που προσφέρουν οι εταιρείες για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, είναι επτά φορές παραπάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του τελευταίου.

«Ο ανάδοχος θα ανακοινωθεί εντός 10 ημερών. Ο κυριότερος παράγοντας είναι το ύψος της προσφοράς και των επενδύσεων. Είναι προφανές ότι η Cosco έχει πολύ καλύτερη προσφορά, άρα προφανώς μιλάμε για την Cosco", είπε πηγή του ΟΛΠ.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης ο ΟΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

O γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.177,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,58%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 258,73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 26,347 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις 294 μετοχές που διακινήθηκαν στη συνεδρίαση, 178 κινήθηκαν ανοδικά, 74 κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η τιμή 42 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασαν οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (+5,16%), του ΟΤΕ (+2,99%), της Μarfin Popular Bank (+2,91%), της ΕΛΤΕΧ (+2,65%) και της Μυτιληναίος (+2,12%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες 1,89% και 0,98% αντιστοίχως κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola 3Ε και της MIG.

«Οι τράπεζες σε συνδυασμό με επιλεγμένα blue chips, όπως ο ΟΤΕ συντηρούν το ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά, επιτρέποντάς της να κινείται ανοδικά», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Αν υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου στο επόμενο διάστημα και καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, πιστεύω ότι θα κινούμαστε ανοδικά έως το τέλος της εβδομάδας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα