Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα μεγαλύτερα σημείωναν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς το δολάριο έκανε ράλι μετά τη σηματοδότηση της λήξης της μείωσης των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τον πρόεδρο της Federal Reserve Ben S. Bernanke, σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 150,18 μονάδες στις 10:40 π.μ. στο Τόκυο, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες του 1,8%. Ο κλάδος των ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης και των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωνε άνοδο 2,1%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,7% φθάνοντας στις 14.314,24 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, της Φιλιππίνες και την Κίνα.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ εν μέσω αύξηση των εικασιών ότι η Lehman Brothers Holdings Inc. θα αναγκαστεί να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια, οδηγώντας σε απώλειες τις τραπεζικές μετοχές, ενώ η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου ώθησε χαμηλότερα τις μετοχές του κλάδου της ενεργείας.

Το γιέν υποτιμήθηκε έως τα 105,56 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από 104,25 στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,7% φθάνοντας στα 124,31 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Μαΐου ενώ ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,3%, καθώς το ράλι του δολαρίου περιόρισε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα