Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες και των τραπεζών, μετά την υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και την προς τα κάτω αναθεώρηση των μετοχών των ιαπωνικών τραπεζών από την Lehman Brothers Holdings Inc. στο «negative» εξ αιτίας της αύξησης του κόστους των πιστώσεων.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,9% φθάνοντας στις 148,98 μονάδες στις 10:46 π.μ. στο Τόκυο με περισσότερες από δύο μετοχές να κινούνται πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Ο κλάδος των τραπεζικών μετοχών συμμετείχε τα μέγιστα στην υποχώρηση του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1%, φθάνοντας στις 14.288,47 μονάδες. Στη Μαλαισία ο δείκτης Kuala Lumpur Composite σημείωσε απώλειες 2,2%, τις μεγαλύτερες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μετά την αύξηση των τιμών ενεργείας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση και την απροσδόκητη επιβολή φόρου στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και τις εταιρείες παραγωγής φοινικελαίου.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ ωθώντας τις μετοχές των τραπεζών στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα οκτώ ετών, καθώς οι προειδοποιήσεις του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke για τον πληθωρισμό αύξησαν τις εικασίες για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο χαλκός υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στα 3,545 δολ. η λίμπρα στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στο μεταξύ το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου στη Ν. Υόρκη υποχώρησε 1,6% φθάνοντας στα 122,30 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα