France Telecom: Αντιδρούν οι επενδυτές σε πιθανό deal με TeliaSonera

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 10:27
UPD:10:34

Η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της France Telecom Νιντιέ Λομπάρντ να καταθέσει επίσημη προσφορά για την απόκτηση της TeliaSonera, έναντι 41,9 δισ. δολαρίων, πυροδότησε αντιδράσεις στους κύκλους των επενδυτών, οι οποίοι ανησυχούν πως ένα πιθανό deal θα μειώσει την αξία της εταιρείας.

Όπως υποστηρίζει ο ειδικός πωλήσεων της Societe Generale Σαγίντ Μπαραντάρ, περίπου το 90% των επενδυτών, με το οποίο ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, ήταν ενάντια σε μια συμφωνία με την σκανδιναβική εταιρεία. «Δεν μπορούσαν να δουν κάποια χρηματοοικονομική ή στρατηγική λογική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χθες, η TeliaSonera και η σουηδική κυβέρνηση, η οποία είναι η βασική μέτοχός της, απέρριψαν την προσφορά του γαλλικού ομίλου, υποστηρίζοντας πως είναι ανοιχτές σε υψηλότερες προσφορές.

Σύμφωνα με την France Telecom, μια πιθανή συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Ευρώπης, με 237 εκατ. πελάτες και με δυνατότητα εξοικονόμησης σχεδόν 700 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2013.

Η προσφορά του γαλλικού ομίλου για το πρώην σουηδικό μονοπώλιο, η οποία ανακοινώθηκε χθες, εκτιμάται ότι πιθανόν να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στις μετοχές του πρώτου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει μέχρι στιγμής φέτος κατά 26%. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της France Telecom έχουν καταγράψει από τις 16 Απριλίου τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 20 εταιρειών του Bloomberg Europe Telecom Services Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα