Αποχώρησε από το συνέδριο της ΕΕΤΤ ο Π. Βουρλούμης

«Πειραματόζωο ο ΟΤΕ πάνω στο οποίο εξασκείται η ρυθμιστική Αρχή»
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 13:10

Την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, από το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το ευρυζωνικό διαδίκτυο, προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε ο ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, κατά του ΟΤΕ για την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Βουρλούμης αποχώρησε για λόγους ευθιξίας, χωρίς να εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο. Ωστόσο στο κείμενο της ομιλίας του που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους, ο ΟΤΕ χαρακτηρίζεται ως «πειραματόζωο πάνω στο οποίο εξασκείται η ρυθμιστική Αρχή».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης, η αναφορά του στην περίοδο πριν του 2004, όπου ο κ. Βουρλούμης μιλά για έγκλημα εναντίον της οικονομίας της χώρας από προμηθευτές που κάποιοι –όπως υποστηρίζει- υπαγόρευσαν στον ΟΤΕ.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ υπογράμμισε τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής στην ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στο χώρο των τηλεπικοινωνιών -ασκώντας παράλληλα κριτική στην πολιτική του ΟΤΕ- ενώ εκτίμησε ότι με τους σημερινούς ρυθμούς θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 50% οι ευρυζωνικές συνδέσεις μέσα στο 2008.

Ερωτηθείς για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του ΟΤΕ και του προέδρου της ΕΕΤΤ, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης δεν θέλησε να πάρει θέση, σημείωσε πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ είναι ένας εξαίρετος μάνατζερ και κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα