B. Ρέντινγκ: Έχει δρόμο να καλύψει η Ελλάδα

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 13:32

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει με γρήγορους ρυθμούς το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες, ώστε μέχρι το 2013 να έχουν ευρυζωνική σύνδεση πάνω από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε μήνυμά του που διαβάστηκε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το ευρυζωνικό διαδίκτυο.

Όπως επεσήμανε στο μήνυμά του ο Κώστας Καραμανλής, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, με αποτέλεσμα η διείσδυση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες να φτάνει σήμερα το 10% έναντι 1% το 2004. Παράλληλα, όπως σημείωσε, οι τιμές έχουν πέσει κάθετα και σημειώνοντας ενδεικτικά ότι το μέσο κόστος πακέτων υψηλής ταχύτητας στις αρχές του 2004 ήταν 217 ευρώ, ενώ σήμερα διαμορφώνεται στα 25,3 ευρώ.

B. Ρέντινγκ: Έχει δρόμο να καλύψει η Ελλάδα

Από την πλευρά της, η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε., Βίβιαν Ρέντινγκ, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι από το 4% που ήταν η διείσδυση στις αρχές του 2007, έφτασε το 9% στις αρχές του 2008, με αποτέλεσμα να έχει την ταχύτερη εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η κοινοτική Επίτροπος, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, δεδομένου ότι ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 20%, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει κάθε χρόνο να διπλασιάζει τους ρυθμούς διείσδυσης για να φτάσει την Ευρώπη, καθώς σήμερα βρίσκεται μόλις στην 25η θέση.

Στην παρέμβασή της η κ. Ρέντιγνκ παρατήρησε ότι ενώ το 93% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 40%. Επίσης, επεσήμανε ότι μόνο το 13% των σχολείων έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, τα δυο επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να σημειώσει αύξηση κατά 88%.

Κ. Xατζηδάκης:«Στην Ελλάδα λειτουργούμε όπως το συρτάκι»

Κατά την ομιλία του στο Συνένδριο της ΕΕΤΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/06/1522098.htm , ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο 2008-2012 για τις νέες τεχνολογίες και τόνισε ότι η Ελλάδα πέτυχε σε ένα χρόνο αύξηση 108% στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας.

«Στην Ελλάδα λειτουργούμε όπως το συρτάκι. Ξεκινάμε αργά και μετά επιταχύνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος στην Επίτροπο της Ε.Ε., την οποία και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει το κενό και σύντομα θα φτάσει την Ευρώπη.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και στρατηγικής σημασίας συμμαχία τη συμφωνία με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, μια συμφωνία που όπως είπε, θα δώσει νέα ώθηση στον ΟΤΕ και θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα