Ανακοίνωση του δ.σ. του ΧΑΑ σχετικά με τη διαπραγμάτευση κινητών αξιών σε ευρώ

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2000 18:16

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τα εξής όσον αφορά την εισαγωγή και διαπραγμάτευση κινητών αξιών σε ΕΥΡΩ :

- Σε περίπτωση εισαγωγής κινητών αξιών στο χρηματιστήριο μετά την 1-1-2001, εφόσον η αξία αυτών στις αντίστοιχες εταιρικές πράξεις εκφράζεται σε δραχμές, η τιμή εισαγωγής των νέων κινητών αξιών θα εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο σε ΕΥΡΩ, ως ακέραιο πολλαπλάσιο του δραχμικού ισοτίμου του ενός (1) ευρωλεπτού.

- Σε περίπτωση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο μετά την 1-1-2001 νέων κινητών αξιών ή δικαιωμάτων προτίμησης, η τιμή εισαγωγής τους θα εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο σε ΕΥΡΩ, ως ακέραιο πολλαπλάσιο του δραχμικού ισοτίμου του ενός (1) ευρωλεπτού.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου δεν θα εγκρίνει ενημερωτικά δελτία εισηγμένων εταιριών στις περιπτώσεις που η προγραμματιζόμενη περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ΧΑΑ επεκτείνεται και μετά την 1-1-2001. Στις περιπτώσεις αυτές, η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου θα παρέχεται με την προϋπόθεση ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων θα ξεκινά υποχρεωτικά μετά την 1-1-2001.

Ανεξάρτητα από την απόφαση αυτή, συστήνεται στις εισηγμένες εταιρίες να εκφράζουν σε ΕΥΡΩ, ως ακέραιο πολλαπλάσιο του δραχμικού ισοτίμου του ενός (1) ευρωλεπτού και τις τιμές μερισμάτων τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη κα Νατάσσα Στάμου, Νομική Σύμβουλο του ΧΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα