Lehman: «Βλέπει» ζημίες – ρεκόρ ύψους 2,8 δισ. δολ.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 14:28
UPD:14:56

Ζημίες – ρεκόρ ύψους 2,8 δισ. δολαρίων εκτιμά ότι θα εμφανίσει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Lehman Brothers, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά έξι δισ. δολάρια μέσω δημόσιας προσφοράς δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προέβη κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου σε πώληση παγίων ύψους περίπου 130 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών και στεγαστικών δανείων καθώς και ενεργητικού real estate. Σημειώνεται, ότι στο τέλος του πρώτου τριμήνου το ενεργητικό της Lehman ανερχόταν στα 786 δισ. δολάρια.

Οι διαγραφές στο χαρτοφυλάκιο των στοιχείων, που συνδέονται με την αγορά ενυπόθηκων δανείων, ανήλθαν, σύμφωνα με την εταιρεία, σε 3,7 δισ. δολάρια.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lehman Ρίτσαρντ Φουλντ. «Παρόλα αυτά, με τον ισχυρότερο ισολογισμό μας και τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών αγορών από το Μάρτιο, είμαστε στη σωστή θέση ώστε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να φέρουμε εις πέρας τη στρατηγική μας» πρόσθεσε.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και 11% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο της σημερινής ανακοίνωσης, ενώ η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την τράπεζα σε "negative". Τα οριστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αναμένεται να δημοσιευθούν στις 16 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα