WSJ: ¶νω των πέντε δισ. δολ. η ΑΜΚ της Lehman

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 09:35
UPD:09:37

Κοντά στην άντληση κεφαλαίων ύψους άνω των πέντε δισ. δολαρίων και την ανακοίνωση ζημιών που θα ξεπερνούν τα δύο δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο, βρίσκεται η Lehman Brothers, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στο site της Wall Street Journal.

Το νέο κεφάλαιο θα προέλθει από επενδυτές, μεταξύ των οποίων είναι και η New Jersey Division of Investment, η οποία διαχειρίζεται τα συνταξιοδοτικά ταμεία του Νιου Τζέρσεϊ, ύψους 80 δισ. δολαρίων, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Οι τελικές λεπτομέρειες της αύξησης κεφαλαίου επεξεργάζονται και αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η WSJ, σήμερα ή αύριο.

Η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ φέρεται επίσης να έχει αποσπάσει τη δέσμευση και της C.V. Starr, του επενδυτικού «οχήματος» του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της AIG, Μορίς Γκρίνμπεργκ. Πιθανή θεωρείται επίσης και μια επένδυση από εταιρεία του εξωτερικού, για την οποία ωστόσο η WSJ δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω κοινών μετοχών και θα είναι η πρώτη τέτοια έκδοση στην οποία θα προχωρά η Lehman από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1994.

Σε αύξηση κεφαλαίου από επενδυτές του εξωτερικού, όπως από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, φέρεται να προσανατολίζεται και η βρετανική Barclays.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν το δημοσίευμα της WSJ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα