ΑΤΕbank: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της FBBank

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 15:32
UPD:16:39

Τη συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της First Business Bank A.E., κατ' αναλογία του ποσοστού συμμετοχής της στην εταιρεία (49%), ανακοίνωσε πως κατέβαλε σήμερα, 9 Ιουνίου 2008, η ΑΤΕbank.

H FBBank προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ΑΜΚ, θα ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας και τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας, δίνοντας νέα ώθηση σε δραστηριότητες όπως τη τραπεζική επιχειρήσεων και τη ναυτιλιακή τραπεζική, τομείς όπου η FBBank δραστηριοποιείται ήδη με επιτυχία, καθώς και την τραπεζική ιδιωτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα επιτρέψει την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, μέσω της διεύρυνσης του δικτύου καταστημάτων της και μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε τομείς, όπως το Leasing και η τραπεζική εξυπηρέτηση μέσω εναλλακτικών δικτύων.

Επίσης, η FBBank θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εισαγωγή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεδομένου ότι ήδη πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το θεσμικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα