Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών εν μέσω εικασιών ότι τα κέρδη θα περιοριστούν καθώς οι ζημίες στις πιστωτικές αγορές διευρύνθηκαν και το κόστος δανεισμού αυξήθηκε.

Ο δείκτης MSCI Asian απώλεσε 1,5% φθάνοντας στις 145,15 μονάδες στις 11:56 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Απριλίου. Περισσότερες από τρεις μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 2,4%, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Μαρτίου. Στην Κίνα ο CSI 300 υποχωρούσε 5,7%, τα μέγιστα σε δύο μήνες. Οι τράπεζες της χώρας πρέπει να απαξιώσουν το 17,5% των καταθέσεών τους – ποσοστό ρεκόρ – από τις 25 Ιουνίου. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 3,2%.

Χθες κλειστές ήταν οι αγορές στην Αυστραλία, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ λόγω εθνικής εορτής όταν ο δείκτης MSCI Asia απώλεσε 2% μετά την αναρρίχηση του αργού πετρελαίου πλέον των 10 δολ. το βαρέλι στις 6 Ιουνίου και την άνοδο της ανεργίας στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα από το 1986.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, μετά τις εικασίες ότι η Fed θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν 2,3%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα