Χ.Α.: Κάτω από τις 4.000 μονάδες ο γενικός δείκτης

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 10:51

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πτώση σημειώνει και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., καθώς η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές δίνει αφορμή για νέες ρευστοποιήσεις.

«Το χρηματιστήριο θα ακολουθήσει τις ξένες αγορές με την συσχέτιση με τις ξένες αγορές να παραμένει υψηλή», επισημαίνει η Kappa Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν», σε παρατεταμένη στάση αναμονής δείχνουν να βρίσκονται οι επενδυτές που δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για τοποθετήσεις στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μια αγορά που μπορεί να θεωρείται ώριμη, ουσιαστικά όμως συμπεριφέρεται σαν ένα περιφερειακό αναπτυσσόμενο χρηματιστήριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/10/1523321.htm .

Αυτή την ώρα (10:47) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,23%, στις 3.951,62 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 15,78 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο 10 μετοχές σημειώνουν άνοδο, 86 καταγράφουν απώλειες και 19 παραμένουν σταθερές.

Πτωτικά κινείται και η συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους δεικτών.

Από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδη (1,14%) καταγράφει μόνο η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με απόφαση του προέδρου του Χ.Α. ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας Αλουμύλ Μυλωνάς, της οποίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έπεσε θύμα απαγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα