Toyota: Κατασκευή υβριδικών οχημάτων στην Αυστραλία από το 2010

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 10:57

Την κατασκευή ενός νέου υβριδικού αυτοκινήτου στην Αυστραλία από τις αρχές του 2010, ανακοίνωσε η Toyota, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επιταχύνει την παραγωγή «πράσινων» οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, τον πρώτο χρόνο θα κατασκευαστούν 10.000 αυτοκίνητα και, εφόσον γίνουν αποδεκτά από την αγορά, η παραγωγή τους θα μπορεί αμέσως να φτάσει τα 150.000 τον χρόνο.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας του νέου αυτοκινήτου θα τοποθετηθεί στο γνωστό μοντέλο Camry η τιμή του οποίου θα αυξηθεί κατά 4.000 δολάρια, φτάνοντας στα 32.000 δολάρια. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το νέο μοντέλο θα έχει διαφορετική αεροδυναμική για λιγότερη αντίσταση από τον αέρα και θα είναι εξοπλισμένο με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Το πιο βασικό του πλεονέκτημα έναντι του σημερινού βενζινοκίνητου μοντέλου, δεν θα είναι μόνο η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, αλλά και η οικονομία του σε καύσιμα, αφού θα χρειάζεται μόνο 5,7 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ για την ίδια απόσταση σήμερα καταναλώνονται 9,9 λίτρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα