«Πυρά» Π. Βουρλούμη κατά Ανδ. Βγενόπουλου

«Σωστή κίνηση η συμφωνία με D.T.»
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 20:19
UPD:21:39

Η συμφωνία με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ συμφέρει τον Oργανισμό, τους εργαζομένους και την οικονομία μας και ήταν μια σωστή κίνηση.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας του ΟΤΕ.

«Είναι μια καλή σύμβαση, μια καλή συμφωνία. Όπως όλες οι συμβάσεις, θα χρειαστεί καλή θέληση, για να μπορέσουν τα δύο μέρη να συνεργαστούν προς όφελος της εταιρίας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου περί τριγωνικής σχέσης Deutsche Telekom - ΟΤΕ - Δημοσίου, για τη συμφωνία. Επίσης επέκρινε τη στάση του κ. Βγενόπουλου να αποστείλει εξώδικα στη διοίκηση του ΟΤΕ, κάνοντας λόγο για «παραγωγή εξωδίκων του αντιπροέδρου της MIG, τα οποία παρήλθαν».

Ερωτηθείς από βουλευτές σχετικά με το πότε κατάλαβε ότι ο ΟΤΕ γίνεται στόχος επιθετικής εξαγοράς, απάντησε ότι το πληροφορήθηκε μόλις ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι κατείχε το 5%. «Ήταν, είπε, Αύγουστος και κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου». Ανέφερε ακόμη πως όταν ο αντιπρόεδρος της MIG ρωτήθηκε για τους σκοπούς του, η απάντηση του ήταν «έχω τα χαρτιά μου κλειστά, μην ανησυχείτε όμως». Πρόσθεσε δε πως «πολύ σωστά η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας για να σταματήσει την επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ».

Επιπλέον υποστήριξε πως είχε επισημάνει νωρίς, ότι ο ΟΤΕ είναι στόχος επιθετικής εξαγοράς, έστω και αν το δημόσιο είχε το 33% των μετοχών.

Ο κ. Βουρλούμης απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για πολιτική απαξίωσης του Οργανισμού, ενώ σε ερώτηση βουλευτών γιατί αφού ο Οργανισμός ήταν σε τόσο καλή πορεία, έπεσε η μετοχή του απάντησε: «Με το μασάζ που κάνετε κι εσείς, βεβαίως έπεσε η μετοχή του Οργανισμού». Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία του ζήτησε να ανακαλέσει, κάτι που έκανε αμέσως.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας, δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για εκχώρηση του ΟΤΕ». «Είναι», είπε, «μια σύμβαση ετεροβαρής προς όφελος της Deutsche Telekom και σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι αισθάνονται αιχμάλωτοι των Γερμανών».

Από την πλευρά του, πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, Νικήτας Αλεξανδρίδης αναφερόμενος στη τιμολογιακή πολιτική, τόνισε ότι «η Αρχή έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τον ΟΤΕ και τη Deutsche Telekom μόνο αν διαπιστώσει ότι έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά».

Ανέφερε επίσης, ότι επίσημα η Αρχή δεν έχει πάρει την συμφωνία, προσθέτοντας ότι «αν δεν συμφωνήσουμε, δεν προχωράει». «Θα ελέγξουμε αν δημιουργεί ανταγωνισμό, ή όχι, στην ελληνική αγορά και ανάλογα θα εγκριθεί, ή όχι. Αν έρθει ένας πλούσιος να αγοράσει τον Οργανισμό, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα πάει και καλά» συπλήρωσε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, χαρακτήρισε «κατάπτυστη τη σύμβαση» ενώ ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χάρης Τσιόγκας, έβαλε κατά του κ. Βουρλούμη υποστηρίζοντας πως «το ξεπούλημα του ΟΤΕ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της αποστολής του».

Έντονες επικρίσεις για τη συμφωνία διατύπωσαν και οι εισηγητές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα