InBev: Προσφορά 46,3 δισ. δολ. για την Anheuser-Busch

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 08:58
UPD:11:22

Προσφορά ύψους 46,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την εξαγορά της Anheuser-Busch κατέθεσε η InBev NV προσβλέποντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, η οποία θα διαθέτει μερίδιο 50% στην αμερικανική αγορά.

Οι μετοχές της Anheuser-Busch αναρριχήθηκαν έως 10% αργά κατά τη χθεσινή τους διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα εκτιμήσει την προσφορά των 65 δολαρίων ανά μετοχή. Οι μετοχές της InBev στις Βρυξέλλες ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί τελικά η εξαγορά, θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία έναντι μετρητών και θα συνδυάσει τις μπύρες Stella Artois και Bass της InBev με την Budweiser, την πρώτη μπύρα που παρήχθη πριν από 132 χρόνια στο Σαιντ Λιούϊς.

Μέσα σε 20 χρόνια εξαγορών και συγχωνεύσεων η InBev, από μία οικογενειακή φλαμανδική εταιρεία που ξεκίνησε, αναδείχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες στον κόσμο βάσει πωλήσεων, με κυρίαρχη παρουσία στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η SABMiller αποτελεί τη μεγαλύτερη του κλάδου από πλευράς όγκου πωλήσεων.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η InBev αναφέρει ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή με τουλάχιστον 40 δισ. δολάρια σε χρέος, που θα αναλάβουν τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Banco Santander. Όπως αποκάλυψε, επίσης, οι δύο διευθυντές της, Jorge Paulo Lemann και Marcel Telles, συναντήθηκαν στις 2 Ιουνίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Anheuser-Busch, August A. Busch IV.

Η προσφορά είναι 11% υψηλότερη από την τιμή των μετοχών της Anheuser-Busch κατά το χθεσινό τους κλείσιμο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 4,38 δολάρια, ποσοστό 7,5%, φθάνοντας στα 62,73 δολάρια η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους μετά το τέλος της συνεδρίασης. Οι μετοχές της InBev αυξήθηκαν στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών κατά 1,71 ευρώ στα 49 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα