Κέρδη μετά επτά συνεδριάσεις

Η ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα ενθάρρυνε τις αγορές
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 00:01
UPD:00:35

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΘΗΚΑΝ οι αγορές μετά το sell off της προηγούμενης συνεδρίασης χάρη των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου, των βελτιωμένων λιανικών πωλήσεων, του ισχυρότερου δολαρίου και της προσφοράς για την Anheuser-Busch.

Κέρδη για πρώτη φορά σε επτά συνεδριάσεις κατέγραψαν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε η InBev για την Anheuser- Busch έναντι 46,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα από το κατώτερο διμήνου μετά τη σύσταση της Morgan Stanley για τις μετοχές του, αλλά και ο κλάδος λιανικής, μετά τη διπλάσια του αναμενομένου αύξηση στις λιανικές πωλήσεις... ενθάρρυνε επίσης αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Πρωταγωνίστρια σε Wall και Ευρώπη αναδείχθηκε η InBev NV, η οποία προχώρησε σε προσφορά για την εξαγορά της Anheuser-Busch, έναντι 46,3 δισ. δολ. σε μετρητά με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο.

Η μετοχή της Anheuser-Busch πραγματοποίησε άλμα στη Γερμανία, ενώ σε υψηλό τριών μηνών βρέθηκε και η μετοχή της InBev στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση ότι διαθέτει «ισχυρή στήριξη» για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος μεταλλευμάτων, με την Vedanta Resources να ηγείται της ανόδου, μετά τη σύσταση της Goldman Sachs για τις μετοχές της. Στον τραπεζικό κλάδο ανάκαμψη κατέγραψαν τόσο η Commerzbank, όσο και η HBOS.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 304,12 μονάδες, μετά από 6 μέρες απωλειών, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2005. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 17% από την αρχή του έτους λόγω ανησυχιών ότι οι πιστωτικές απώλειες, το ράλι του πετρελαίου και οι πληθωριστικές πιέσεις θα επιφέρουν πλήγμα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,17% στις 5.790,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,24% στις 4.672,30 μονάδες και στη Φραγκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη κατά 0,97% στις 6.714,52 μονάδες. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,08% στις 13.888,60 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα