Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανέμου την Κυριακή

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 16:02
UPD:15/06/2008 16:23

Η ΔΕΗ Α.Ε. και η θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας του Ανέμου, αύριο Κυριακή. Η Aιολική Eνέργεια σήμερα καλύπτει το 3,7% του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που καθιστά την Ευρώπη πρώτη ήπειρο παγκοσμίως σε παραγωγή Αιολικής Ενέργειας.

Σήμερα ο όμιλος ΔΕΗ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της Αιολικής Ενέργειας (και των ΑΠΕ γενικότερα) μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. αναπτύσσεται δυναμικά στον κλάδο της Αιολικής Ενέργειας, μέσω ιδίων έργων και συνεργασιών με μεγάλους οίκους και εταιρείες της Ελλάδος και του εξωτερικού, με στόχο την κατάκτηση του 20% της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ μέχρι το 2012.

Πέραν των 44 MW εγκατεστημένης ισχύος σε Αιολικά Πάρκα, άλλα 32 MW είναι στη φάση της υλοποίησης ενώ βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας Αιολικά Πάρκα σημαντικής ισχύος.

Επίσης, έχει αρχίσει στη Βοιωτία η κατασκευή 38 MW στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συνεργασίας με την EDF Energies Nouvelles, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων συνολικής ισχύος 122 MW.

Green project

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση της πρωτοβουλίας green project γίνεται την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ( www.eletaen.gr ) για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου».Ελάτε να στήσουμε ένα αιολικό πάρκο στο Σύνταγμα!

Το green project αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία μιας ομάδας 69 επιστημόνων και καλλιτεχνών, με στόχο την ανάδειξη της σχέσης πολιτισμού-περιβάλλοντος και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η ομάδα του green project θα πραγματοποιήσει ένα πράσινο οδοιπορικό 11.121 χλμ από την Αθήνα στο Πεκίνο το 2008, με οχήματα τεχνολογίας περιορισμού εκπομπών CO2. Στα ίχνη των αλλοτινών δρόμων του μεταξιού θα αναζητηθούν οι σύγχρονοι δρόμοι της ενέργειας, όπως ορίζονται από τους αγωγούς φυσικού αερίου.

Τα πιο σημαντικά σημεία της διαδρομής, σε σχέση με τις εφαρμογές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα καταγραφούν καλλιτεχνικά και θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Πεκίνο και την Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα