Ο Σπ. Καπράλος νέος πρόεδρος της FESE

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 17:42

Ο κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της FESE μετά από ομόφωνη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη.

Η θητεία του κ. Σπύρου Καπράλου ξεκινά στις 18 Ιουνίου 2008 και έχει διάρκεια δύο ετών. Ο Πρόεδρος του ΧΑ είναι ενεργό μέλος της FESE από την αρχή της θητείας του και από το 2006 έως σήμερα έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Ο κ. Καπράλος είναι ο πρώτος Πρόεδρος του ελληνικού χρηματιστηρίου που μετέχει στο προεδρείο της Ένωσης.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να αναλάβω την προεδρία της FESE από τον Jukka Ruuska. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί θεμελιώδεις αλλαγές στον κλάδο μας και είναι πολλές οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

Ανέφερε επίσης ενδεικτικά την παγκοσμιοποίηση των χρηματιστηριακών αγορών, την εφαρμογή της MiFID και ιδιαίτερα τη δυνατότητα συναλλαγών εξωχρηματιστηριακά χωρίς τη χρήση των πλατφόρμων που προσφέρουν οι Οργανωμένες Αγορές.

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση, αποφασίσθηκε επίσης η εκλογή του Frank Gerstenschläger, Μέλους του Δ.Σ. του Deutsche Börse, ως Αντιπροέδρου της Ένωσης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της FESE διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Σπύρος Ι. Καπράλος, Χρηματιστήριο Αθηνών

Αντιπρόεδρος: Frank Gerstenschläger, Deutsche Börse AG

Πρόεδρος Eκτελεστικής Eπιτροπής: Ramon Adarraga, BME

Μέλη:

Christoph Bigger, SWX Swiss Exchange

Bruno Colmant, NYSE Euronext

Hans-Ole Jochumsen, NASDAQ OMX

Adam Kinsley, London Stock Exchange Group

Νώντας Μεταξάς, Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Diarmuid O’Hegarty, London Metal Exchange

Marko Simoneti, Ljubljana Stock Exchange



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα