Ελληνο-Αμερικανική Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 17:49

Στις 19 - 20 Ιουνίου 2008 θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον η 5η σύνοδος της Ελληνο-Αμερικανικής Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εν λόγω Επιτροπή αφορούν κυρίως δυο άξονες: την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και την προώθηση επενδύσεων, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στον τομέα της αναπτυξιακής συνεργασίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ελληνο-Αμερικανικής Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν δυο επιχειρηματικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, με σκοπό την προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα.

Συμπρόεδροι της Επιτροπής, από ελληνικής πλευράς είναι ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και από την αμερικανική πλευρά ο κ. Matthew Bryza, Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις (Deputy Assistant Secretary of State in the Bureau of European and Eurasian Affairs), ο κ.Paul Dyck, Βοηθός Υφυπουργός Εμπορίου in the European Bureau (Deputy Assistant Secretary of Commerce in the European Bureau). Επίσης, από αμερικανικής πλευράς θα παρίσταται ο κ.Thomas Fleetwood Mefford, Αναπληρωτής Διευθυντής (Deputy Assistant Administrator) της USAID/Ευρώπη και Ευρασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα