Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας, των αεροπορικών εταιρειών και των διϋλιστηρίων σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, μετά την πτώση του αργού πετρελαίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 140,57 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση αυτήν την εβδομάδα. Περίπου πέντε μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε τρεις που σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στια 13.999,06 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Ανοδικά, για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου κατά περίπου 5 δολ. το βαρέλι, ωθώντας ανοδικά τις μετοχές του κλάδου των μεταφορών, των εταιρειών με καταναλωτικά αγαθά και των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας εν μέσω προβλέψεων για υψηλότερα κέρδη από την Broadcom Corp.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε 3,5% φθάνοντας στα 131,93 δολ. το βαρέλι χθες στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση θα μειωθεί μετά την απόφαση της Κίνας για τις τιμές των καυσίμων. Προσφάτως το αργό διαπραγματεύθηκε στα 132 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα