Γ. Προβόπουλος: Περίοδος προκλήσεων και αβεβαιοτήτων

Επιστολή στο προσωπικό της ΤτΕ
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 13:40
UPD:13:45

«Αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή η ανάληψη των καθηκόντων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος», τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ, Γεώργιος Προβόπουλος, σε επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας.

Ο κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος κατέχει κορυφαία θεσμική θέση στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως αναλαμβάνει μία θέση μεγάλης ευθύνης, «σε περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από σοβαρές αβεβαιότητες και προκλήσεις».

Οι προκλήσεις αυτές, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, πηγάζουν αφενός από την δυσχερή φάση που διανύει η Ευρωπαϊκή και η παγκόσμια οικονομία και αφετέρου από την, σε εξέλιξη ακόμη, διεθνή χρηματοοικονομική αναταραχή.

Ιδιαίτερα για την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως υπογραμμίζει ο κ. Προβόπουλος, οι προκλήσεις απορρέουν από τις παράλληλες ιδιότητές της ως μέλους του Ευρωσυστήματος, ως εποπτικής αρχής του εγχώριου πιστωτικού συστήματος και ως διαχειριστή των συστημάτων πληρωμών.

Πρωταρχικό στόχο της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί η νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ, επισημαίνοντας ότι πιστεύει στην ανάγκη δημιουργίας συνθηκών που θα καταστήσουν την τράπεζα ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό οργανισμό, ικανό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις του περιβάλλοντος και την καθολική απαίτηση για διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού της τράπεζας αλλά και στο κύρος των διοικήσεων που προηγήθηκαν, η ΤτΕ έχει δημιουργήσει μια μακρά παράδοση υπεύθυνης συμπεριφοράς και συνέπειας. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία ότι με τη συνδρομή των εργαζομένων θα επιτευχθεί ο στόχος της ενδυνάμωσης του θεσμικού κύρους και της εμβέλειας της ΤτΕ στην κοινωνία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα