OMV: Εξίσου αναγκαίοι για την Ευρώπη οι αγωγοί South Stream και Nabucco

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 13:34
UPD:13:35

Τον καθοριστικό ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν για την κάλυψη της ζήτησης της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, τόσο ο αγωγός South Stream όσο και ο Nabucco, επισήμανε ο επικεφαλής του αυστριακού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV, ο οποίος συμμετέχει στην κατασκευή και των δύο αγωγών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα "Die Presse", ο διευθύνων σύμβουλος της OMV Βόλφγκανγκ Ρουτενστόρφερ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαραίτητη η κατασκευή και των δύο αγωγών. «Συμμετέχουμε πρόθυμα στην ανάπτυξη του σχεδιασμού του South Stream. Είναι ακόμη πολύ νωρίς να αποφασίσουμε κατά πόσον θα συμμετάσχουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού» σημείωσε.

Τη συμμετοχή της Αυστρίας – όπως και της Σλοβενίας – στην κοινοπραξία των χωρών που θα αναπτύξουν το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream, ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Ερωτηθείς, σχετικά με την εκπεφρασμένη θέση της OMV για ανάγκη διέλευσης ιρανικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nabucco και τις σχετικές επικρίσεις που έχει δεχθεί η αυστριακή εταιρεία, ο Ρουτενστόρφερ δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φυσικό αέριο, οπότε δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποκλείσουμε σημαντικές πηγές. Πρέπει σοβαρά να λάβουμε υπόψη μας ότι πρέπει να προσφέρουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα