Coca-Cola Hellenic: «Επιτεύξιμοι» οι αναθεωρημένοι στόχοι

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 16:37
UPD:16:40

Αισιόδοξη πως θα επιτύχει τους αναθεωρημένους στόχους που έθεσε για το 2008 είναι η Coca-Cola Hellenic, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δώρος Κωνσταντίνου.

«Δώσαμε τους αναθεωρημένους στόχους και όλο το management πιστεύει ότι αυτοί οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι», ανέφερε στους μετόχους ο κ. Κωνσταντίνου, εξηγώντας ότι οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία μείωσε τους στόχους για το σύνολο του έτους είναι «συγκυριακοί» και «δεν αναμένεται να επηρεάσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χάρη στην γεωγραφική και προϊοντική διαφοροποίηση της εταιρείας».

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως εμφιαλωτής των προϊόντων της Coca-Cola μείωσε την περασμένη εβδομάδα τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους, επικαλούμενος δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μείωση της ζήτησης σε κάποιες αγορές σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος εξαιτίας των υψηλών τιμών πετρελαίου.

Ειδικότερα, η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή το 2008 σε 1,37-1,40 ευρώ, αυξημένα κατά 5-8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,46-1,49 ευρώ.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία θα λάβει επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση του όγκου των πωλήσεων και της κερδοφορίας φέτος, συμπεριλαμβανομένων προωθητικών ενεργειών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα