Διοικητικές αλλαγές στη Lehman Brothers

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 11:16
UPD:11:22

Σε διοικητικές αλλαγές προχώρησε ο πρόεδρος της Lehman Brothers, Χέρμπερτ “Μπαρτ” ΜακΝτέιντ, λιγότερο από έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Ειδικότερα, ο ΜακΝτέιντ επαναπροσέλαβε δύο πρώην στελέχη της Lehman, διευρύνοντας μάλιστα τις προηγούμενες αρμοδιότητές τους. Πρόκειται για τον Μάικλ Γκέλμπαντ, ο οποίος απομακρύνθηκε από επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος πέρυσι, και τον ¶λεξ Κερκ, ο οποίος ήταν μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο επικεφαλής πιστωτικών προϊόντων.

Ο μεν Γκέλμπαντ τοποθετήθηκε στη θέση του επικεφαλής του τμήματος κεφαλαιουχικών αγορών – μία νέα θέση η οποία συμπεριλαμβάνει και τις πρώην αρμοδιότητές του – ενώ ο Κερκ ανέλαβε την επίβλεψη των επενδύσεων της Lehman.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας, Ρίτσαρντ Φουλντ, στράφηκε στον ΜακΝτέιντ στις 12 Ιουνίου, καθώς η έντονη φημολογία ότι οι πιστωτικές απώλειες θα έπλητταν τα κέρδη της οδήγησαν τη μετοχή της Lehman σε «βουτιά» 42%.

Έπειτα από πώληση παγίων αξίας 147 δισ. δολαρίων και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 14 δισ. δολάρια – που δεν κατάφεραν ωστόσο να μετριάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών – ο Φουλντ υποβίβασε τον τότε πρόεδρο Τζόζεφ Γκρέγκορι και τη διευθύντρια οικονομικών Έριν Καλάν. Όπως είχε υποστηρίξει, οι ικανότητες του ΜακΝτέιντ εκτιμούσε ότι θα βοηθούσαν τη Lehman να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα