Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την Banque du Caire

Χαμηλές οι προσφορές σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 13:45
UPD:16:21

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού της Banque du Caire αποφάσισε να προχωρήσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν από τις ξένες τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

«Οι προσφορές δεν έφτασαν στην τιμή που είχε ορίσει η επιτροπή αξιολόγησης», δήλωσε ο πρόεδρος της αιγυπτιακής τράπεζας Μοχάμεντ Μπαρακάτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Η πρόθεση να πουληθεί η τράπεζα υπάρχει ακόμα στο τραπέζι, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ακύρωσε επίσης την πώληση ποσοστού 28% της τράπεζας μέσω δημόσια εγγραφής στο χρηματιστήριο της χώρας που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μετά τον διαγωνισμό, σύμφωνα με τον Μπαρακάτ.

Νωρίτερα, το CNBC Arabiya είχε μεταδώσει – σύμφωνα με το Reuters – ότι τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Banque du Caire κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ όλοι οι άλλοι υποψήφιοι αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Όπως είχε αποκαλύψει στο Reuters αιγυπτιακή τραπεζική πηγή, η Mashreqbank του Ντουμπάι και η κοινοπραξία μεταξύ της σαουδαραβικής Arab National Bank και της ιορδανικής Arab Bank Group αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό, αφήνοντας μόνο την Εθνική Τράπεζα στην διαδικασία.

Νωρίτερα, είχαν αποκλειστεί η Standard Chartered και η Samba Financial Group.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επεδίωκε να αντλήσει τουλάχιστον 1,6 δισ. δολάρια από την πώληση ποσοστού έως 67% της τράπεζας, όσο είχε αντλήσει από την πώληση ποσοστού 80% της Bank of Alexandria.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα