Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών και των τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι οι δαπάνες των καταναλωτών στηρίζουν την οικονομία των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να δείξει εάν θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού σύντομα.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 139,28 μονάδες στις 12:03 μ.μ. στο Τόκυο. Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε τρεις που κινήθηκαν πτωτικά, ενώ και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη σημείωναν άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 13.889,35 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδιζε 1,5%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών στις αγορές της περιφέρειας. Ολοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας κινήθηκαν σήμερα ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index χαμηλότερα κατά 0,2%.

Ο MSCI στην Ασία έχει σημειώσει φέτος απώλειες 12% εν μέσω ανησυχιών ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού, οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και οι ζημίες ύψους περίπου 400 δισ. δολ. από τις πιστώσεις στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα