Στο Δ.Σ. του ΟΤΕ δύο στελέχη της D.T.

Μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 19:16
UPD:22:24

Ο κ. Παναγής Βουρλούμης

Στο διοικητικό του συμβούλιο τοποθέτησε ο ΟΤΕ τον οικονομικό διευθυντή της Deutsche Telekom Καρλ Γκέρχαρντ ¶ικ, καθώς και το διευθύνοντα σύμβουλο της Τ-Μοbile (μονάδας κινητής τηλεφωνίας του γερμανικού ομίλου) Χαμίντ Ακαβάν. Στο ανώτατο όργανο του ΟΤΕ τοποθετούνται και ο Λεωνίδας Ευαγγελίδης, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία και ο κύριος Λεωνίδας Κορρές.

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού αποφάσισε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει την 1η Ιουλίου και η καταβολή του μερίσματος θα γίνει στις 8 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης δήλωσε ότι εντός του 2008 ο ΟΤΕ θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη διάθεση καλωδιακής τηλεόρασης, χαρακτήρισε πολύ καλές τις επιδόσεις της Cosmote, παραδέχθηκε ότι οι δύο θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία, η Romtelecom και Cosmorom, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και πρόσθεσε ότι ο καταμερισμός των εσόδων του Ομίλου είναι 74% από την Ελλάδα και 26% από τις επενδύσεις του εξωτερικού.

Ο κ. Βουρλούμης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την αγορά του πακέτου μετοχών από την Deutsche Telekom, με τις ευλογίες του κράτους, όπως είπε, και εκτίμησε ότι με την εξέλιξη αυτή ο ΟΤΕ θα διοικείται με επαγγελματισμό.

Tέλος, σκησε ξανά κριτική στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), λέγοντας ότι για τον ΟΤΕ αποτελεί πρόβλημα η αδυναμία της Ρυθμιστικής Αρχής να καταλάβει τις ανάγκες του Οργανισμού στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της απελευθερωμένης τηλεπικοινωνιακής αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα