Lehman: Παραιτούνται των φετινών μπόνους οι Φουλντ, ΜακΝτέιντ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 10:06

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers Ρίτσαρντ Φουλντ και ο πρόεδρός της Χέρμπερτ “Μπαρτ” ΜακΝτέιντ θα παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους για την είσπραξη μπόνους το 2008, μετά τις ζημίες που ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της, ως εισηγμένη, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία ζήτησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, οι Φουλντ και ΜακΝτέιντ ανακοίνωσαν την απόφασή τους αυτή στο δ.σ. της εταιρείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η μετοχή της Lehman έχει «βυθιστεί» κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους στο NYSE κατά 70%, καταγράφοντας τις δεύτερες χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 11 εταιρειών του δείκτη Amex Securities Broker/Dealer Index.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολαβές του Φουλντ ανήλθαν πέρυσι – όταν η εταιρεία εμφάνισε κέρδη ρεκόρ – στα 40 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων το 98% ήταν το μπόνους. Αντιθέτως, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Τζον Μακ έλαβε μόλις 800.000 δολάρια, μετά την υποχώρηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας του κατά 57%.

Οι μετοχές της Lehman υποχώρησαν χθες στο NYSE κατά 8,4% στα 22,61 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα