Γ. Παπανδρέου: Ομολογία αποτυχίας από τον πρωθυπουργό

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 11:24
UPD:11:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Για ομολογία αποτυχίας από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την ακρίβεια.

Δραπετεύετε στο εξωτερικό για να αποφύγετε τις ευθύνες, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, και διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Γιατί στην Ελλάδα που έχουμε το ίδιο νόμισμα με την υπόλοιπη Ε.Ε., έχουμε την ακριβότερη ακρίβεια;».

«Δημιουργείτε μία νέα φτώχεια. Οι Βρυξέλλες φταίνε γι αυτό κ. Καραμανλή;» ρώτησε τον πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην πρόσφατη επιστολή του κ. Καραμανλή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η Ε.Ε. απάντησε προτείνοντας τη λήψη εθνικών μέτρων.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε άμεσα μέτρα για τη μείωση των τιμών και ειδικότερα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

«Κύριοι της ΝΔ αποδεικνύετε ότι δεν μπορείτε να λύσετε κανένα πρόβλημα», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε ότι οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής έπεσαν έξω.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην αύξηση της τιμής των καυσίμων στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι στην αγορά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της Ε.Ε. με τις υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, χαρακτηρίζοντας συνοθύλευμα ευχών τα 41 μέτρα που ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα