Γ. Αλογοσκούφης: Οι ρίζες των προβλημάτων στο διεθνή πληθωρισμό

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 14:55
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Όποιος υποστηρίζει πως τα προβλήματα της οικονομίας δεν έχουν τις ρίζες τους στο διεθνή πληθωρισμό, είναι άσχετος με την πραγματικότητα», παρατήρησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και ΟΙκονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια.

Ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε πως «η ελληνική οικονομία, λόγω των μεταρρυθμίσεων που πέτυχε, κατάφερε να αναπτύξει άμυνες στην διεθνή κρίση», αλλά -όπως σημείωσε- «καμία οικονομία δεν μπορεί να θωρακιστεί απόλυτα απέναντι στις εξελίξεις».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας καταλόγισε ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τ σημερινή ακρίβεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αντιλαμβάνεται (το ΠΑΣΟΚ) ότι οι υψηλές τιμές του σήμερα, είναι αποτέλεσμα του υψηλού πληθωρισμού του χθες»; «Πώς το ΠΑΣΟΚ, που κράτησε τον πληθωρισμό στο 20%, μπορεί σήμερα να εγγυηθεί πως έχει τις λύσεις για τα προβλήματα»;

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έκρυψε τις δυσκολίες και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αναγνωρίσει «το τεράστιο δημόσιο χρέος που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας πως επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, το έλλειμμα έπεσε κάτω από το 3%, η ανεργία μειώθηκε, ο ρυθμός ανάπτυξης αυξήθηκε, ενώ -όπως επεσήμανε- η Ελλάδα έχει την χαμηλότερη φορολογική κλίμακα.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε στον κ. Παπανδρέου και στα περί «κυβέρνησης κοινωνικής αναλγησίας», υπενθυμίζοντας σειρά μέτρων στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων και ακολούθως προανήγγειλε την ενεργοποίηση του Ταμείου Ενίσχυσης Κοινωνικής Συνοχής, «όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης», όπως είπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα