Πρόταση για μηδενική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ μόνο για την πρώτη κατοικία

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 16:04
UPD:17:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ

H μηδενική αύξηση στα τιμολόγια των κατοικιών με κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 800 κιλοβάτ θα υλοποιείται μόνο για όσα σπίτια είναι πρώτη κατοικία. Αυτό προβλέπει πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της ΔΕΗ προς το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να γίνει «εκκαθάριση» του μητρώου και να επωφεληθούν της ρύθμισης μόνο τα εισοδήματα που πραγματικά το έχουν ανάγκη, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής μηδενική αυξηση έχει αποφασιστεί και για τους πολυτέκνους.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την αποτελεσματικότητα των 41 μέτρων κατά της ακρίβειας τόνισε πως «πάντα περιμένουμε περισσότερα από όσα επιτυγχάνουμε», ενώ για το ενδεχόμενο να προτείνει το υπουργείο νέο μποϋκοταζ στους καταναλωτές, υπογράμμισε «δεν προτείνει το υπουργείο μποϋκοταζ, αλλά παρακολουθεί και επικροτεί όποιεσδήποτε δράσεις των καταναλωτών είναι προς την σωστή κατευθυνση».

Επανέλαβε δε πως «η μάχη κατά της ακρίβειας, κατά των μύθων για δημιουργία εντυπώσεων και κατά της απληστίας, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο» προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία επιείκια σε όσους δε σέβονται τους κανόνες».

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος για την προσαρμογή των τραπεζών στις επιταγές της υπουργικής απόφασης για την απάλειψη 15 καταχρηστικών όρων από τα συμβόλαια των τραπεζών. «Διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο» τόνισε.

Ο κύριος Φώλιας γνωστοποίησε ακόμη ότι επιχειρείται να ενταχθεί μάθημα Αγωγής Καταναλωτή στα σχολεία, από τη νέα σχολική χρονιά, και ανέφερε ότι έχει συσταθεί επιτροπή πιστοποίησης, στο υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των καταναλωτικών οργανώσεων. Επίσης ζήτησε από τις οργανώσεις των καταναλωτών να προχωρήσουν στη σύσταση μίας εθνικής συνομοσπονδίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, αναφερόμενος στις δράσεις του υπουργείου για την πάταξη της ακρίβειας ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα τιμοληψιών προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια ακριβώς σημεία η αγορά παρουσιάζει δυσλειτουργίες σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα