Τελετή υποδοχής του «Αργώ» στον Πειραιά

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 16:10

Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, υποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή της πόλης το μυθικό προϊστορικό πλοίο «Αργώ» που ξεκίνησε από το Βόλο (Αρχαία Ιωλκός) για το παρθενικό του ταξίδι στη Βενετία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πάνος Καμένος και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, εξήρε την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αναγέννηση του κωπήλατου προϊστορικού πλοίου της Αργοναυτικής Εκστρατείας συνεχάρη τους σύγχρονους «Αργοναύτες» εθελοντές για αυτό το μεγάλο εγχείρημα αποδεικνύοντας, ότι η Ελληνική ναυτοσύνη χάνεται στα βάθη της ιστορίας.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος Πειραιά, έθεσε ξανά το αίτημα του Πειραιώτικου λαού, για την μόνιμη επιστροφή της Αθηναϊκής τριήρους στον Πειραιά που είναι ο φυσικός της χώρος.

Απαντώντας ο Υφυπουργός κ. Καμένος, στο αίτημα του Δημάρχου, υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια γιατί ο Πειραιάς, όπως είπε, είναι η πρωτεύουσα της παγκόσμιας ναυτιλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα