ΠΑΣΟΚ: Η τρίτη κατά σειρά αύξηση αποδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 17:52
UPD:18:12

Μείωση τιμών εδώ και τώρα, αρχίζοντας από τα τιμολόγια των κρατικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα της ΔΕΗ, ζητεί ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε δηλωσή του με αφορμή τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο πρώην υπουργός καλεί την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τώρα όλους τους νόμιμους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, προκειμένου να δοθεί ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά και ειδικά στους χαμηλόμισθους και τη μεσαία τάξη.

«Μόλις πριν τρεις ημέρες, ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να μας πείσει για πολλοστή φορά από το βήμα της Βουλής ότι, η ακρίβεια που έχει σαρώσει τα ελληνικά εισοδήματα, τα τελευταία χρόνια, είναι εισαγόμενη. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο και για την κυβέρνησή του, η επανάληψη δεν μετατρέπει αυτομάτως ένα ψέμα σε αλήθεια.

Η τρίτη κατά σειρά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον τελευταίο χρόνο, με τις "ευλογίες" του αρμόδιου υπουργείου, αποδεικνύει την πλήρη υποκρισία και τον απόλυτο κυνισμό που χαρακτηρίζουν τον υποτιθέμενο αγώνα αυτής της κυβέρνησης κατά της ανεξέλεγκτης ακρίβειας», σημειώνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει:

«Μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες, οι τιμές οικιακού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 18%, ενώ αν συνυπολογίσουμε, μαζί με τις αυξήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, και την επερχόμενη επιβολή ρήτρας καυσίμων από 1/1/2009, οι τιμές των ανατιμήσεων προσεγγίζουν και ξεπερνούν το 30%».

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν γίνεται με αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα, το οποίο με τη σειρά του πυροδοτεί αλυσιδωτές αυξήσεις, που μετακυλύονται στον καταναλωτή, επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «δεν διαθέτει ούτε την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τις στρεβλώσεις που καθιστούν την Ελλάδα μια ακριβή χώρα, ούτε βεβαίως το πολιτικό σχέδιο για την ενίσχυση όσων πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα