Αρχισαν οι εργασίες στο «Θεόφιλος»

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 18:16
UPD:18:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε άλλο σημείο από την αρχική εκτίμηση, βρίσκεται τελικά το ρήγμα στο Ε/Γ-Ο/Γ Θεόφιλος. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από κλιμάκιο επιθεωρητών και δυτών διαπιστώθηκε ότι το ρήγμα βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά του πλοίου, από τη μέση και προς την πλώρη.

Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες από ειδικό συνεργείο για την τοποθέτηση επιθεμάτων στεγανοποίησης επί του πλοίου, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει ιδιωτικό συνεργείο απορρύπανσης.

Πιο συγκεκριμένα, από εξειδικευμένο συνεργείο άρχισε σήμερα η προεργασία για τη στεγανοποίηση του ρήγματος, ενώ αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυρίως εργασίες στεγανοποίησης.

Επί του πλοίου βρίσκεται επιθεωρητής του Ελληνικού Νηογνώμονα, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Δίπλα στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» βρίσκεται δεξαμενόπλοιο προκειμένου να προβεί σε μετάγγιση των καυσίμων του καθώς και Ρυμουλκό ασφαλείας. Όπως σημειώνει το ΥΕΝ, από περιπολίες σκαφών και εναερίων μέσων Λ.Σ. δεν παρατηρήθηκε ρύπανση των ακτών και της ευρύτερης περιοχής της Χίου και των Οινουσσών, ενώ ποσότητα πετρελαιοειδών παραμένει εγκλωβισμένη στα πλωτά φράγματα που ποντίσθηκαν περιμετρικά του πλοίου και αναμένεται ιδιωτικό απορρυπαντικό σκάφος για την περισυλλογή τους.

Αύριο η κατάθεση πλοιάρχου και υποπλοιάρχου

Όσον αφορά την προανακριτική διαδικασία, έχει αρχίσει σύμφωνα με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου, με καταθέσεις μελών του πληρώματος καθώς και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσουν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα