Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για ένατη ημέρα σε 10 ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού και η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης θα περιορίσουν τις δαπάνες και θα μειώσουν τη ζήτηση για διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρούσε 0,5%, φθάνοντας στις 135,27 μονάδες στις 10:35 π.μ. στο Τόκυο, αυξάνοντας τις απώλειες των εννέα ημερών στο 5,9%. Περισσότερες από δύο μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο, ενώ επτά από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, σημείωναν απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Μαρτίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,3%, φθάνοντας στις 13.228,93 μονάδες. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει απώλειες για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα απωλειών σε 43 χρόνια. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi απώλεσε 1,7%.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, βοηθώντας ην αγορά να ανακάμψει από τις χειρότερες μηνιαίες επιδόσεις της σε έξι χρόνια, μετά τις καλύτερες των προβλέψεων πωλήσεις της General Motors Corp. που κάλυψαν τις ανησυχίες ότι η άνοδος του κόστους ενεργείας θα περιορίσει τα εταιρικά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα