Deutsche Bank: Αναμένει κέρδη στο β’ τρίμηνο

Δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 10:10
UPD:10:33

Κέρδη αποκάλυψε πως αναμένει για το δεύτερο τρίμηνο η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι δεν θα χρειαστεί να αντλήσει νέα κεφάλαια.

Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας Tier 1 της εταιρείας «θα παραμείνει στην περιοχή του 9% και γι’ αυτό το λόγο η τράπεζα εκτιμά πως οι οικονομικές επιδόσεις του δευτέρου τριμήνου δεν θα οδηγήσουν στην απαίτηση νέων κεφαλαίων», αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η γερμανική τράπεζα, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 31 Ιουλίου, ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες της σε διάστημα πέντε ετών. Οι διαγραφές της ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο σε 2,7 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bank μπορεί να ατενίζει το μέλλον με «αισιοδοξία» και θα συνεχίσει να ανακοινώνει «ισχυρά αποτελέσματα», είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόζεφ ¶κερμαν στην ετήσια γενική συνέλευση της 29ης Μαΐου.

Οι μετοχές της υποχώρησαν την Τρίτη στη Φρανκφούρτη κατά 4,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες ενός μηνός, εν μέσω εικασιών ότι η εταιρεία θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για την κερδοφορία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα