ΕΒΖ: Αλλαγή στρατηγικής στο διαγωνισμό για τη βιοαιθανόλη

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 13:03

«Λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς βιοκαυσίμων, στην παρούσα περίοδο, η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους και το πλαίσιο της διαγωνιστικής Διαδικασίας, δεν εξυπηρετεί πλέον το συμφέρον της ΕΒΖ, ως προς την επιδιωκόμενη επένδυση» αποφάσισε το δ.σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αποφάσισε να μην συνεχίσει τη διερεύνηση για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους και το πλαίσιο της διαγωνιστικής Διαδικασίας.

Αντιθέτως, σκοπεύει να προβεί πλέον σε απευθείας συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, ώστε να εξετασθούν προτάσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, προκειμένου να επιτευχθεί το πλέον επωφελές για την εταιρία επενδυτικό σχήμα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, το δ.σ. της ΕΒΖ αποφάσισε την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, κατά προτεραιότητα, με την κοινοπραξία Renew Energy και Cal West Ethanol.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, για τη μετατροπή των Ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης, ξεκίνησε το Μάιο του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα