Ο Muhtar Kent διευθύνων σύμβουλος στην The Coca-Cola Company

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 14:46
UPD:14:56

Ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου της The Coca-Cola Company, Neville Isdell, στον Muhtar Kent.

Σε συνέχεια της διαδοχής αυτής, ο 65χρονος Neville Isdell, θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Απριλίου 2009, ενώ ο 55χρονος Kent διατηρεί τη θέση του ως προέδρου της εταιρείας.

Ο Muhtar Kent

«Το Συμβούλιο αναγνωρίζει τα σημαντικά επιτεύγματα του Νeville και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας μαζί του, ως πρόεδρου του Δ.Σ., μέχρι τον Απρίλιο του 2009. Ταυτόχρονα, ο Neville και τα μέλη του Συμβουλίου αναμένουν από τον Muhtar να οδηγήσει την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο της επιτυχημένης πορείας της, ενώ η ομαλή και διαφανής μεταβίβαση της ηγεσίας, καταδεικνύει τη δυναμική και το μέλλον της The Coca-Cola Company», δήλωσε ο προεδρεύων Διευθυντής, James Robinson.

Ο Muhtar Kent ξεκίνησε την πορεία του στην The Coca-Cola Company στην Ατλάντα, το 1978. Μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, ο Muhtar, μεταξύ άλλων υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τουρκίας και Κεντρικής Ασίας, Πρόεδρος της Coca-Cola Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της The Coca-Cola Company Βόρειας Ασίας, Ευρασίας και Μέσης Ανατολής, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Coca-Cola International με ευθύνη 23 χωρών, ενώ την περίοδο 1995 έως 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Amatil Europe.

Την περίοδο 1999 με 2005 ο Muhtar είχε τη θέση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Efes Beverages Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα