Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 14:46

Ο Muhtar Kent διευθύνων σύμβουλος στην The Coca-Cola Company

Ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου της The Coca-Cola Company, Neville Isdell, στον Muhtar Kent.

Σε συνέχεια της διαδοχής αυτής, ο 65χρονος Neville Isdell, θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Απριλίου 2009, ενώ ο 55χρονος Kent διατηρεί τη θέση του ως προέδρου της εταιρείας.

«Το Συμβούλιο αναγνωρίζει τα σημαντικά επιτεύγματα του Νeville και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας μαζί του, ως πρόεδρου του Δ.Σ., μέχρι τον Απρίλιο του 2009. Ταυτόχρονα, ο Neville και τα μέλη του Συμβουλίου αναμένουν από τον Muhtar να οδηγήσει την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο της επιτυχημένης πορείας της, ενώ η ομαλή και διαφανής μεταβίβαση της ηγεσίας, καταδεικνύει τη δυναμική και το μέλλον της The Coca-Cola Company», δήλωσε ο προεδρεύων Διευθυντής, James Robinson.

Ο Muhtar Kent ξεκίνησε την πορεία του στην The Coca-Cola Company στην Ατλάντα, το 1978. Μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, ο Muhtar, μεταξύ άλλων υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τουρκίας και Κεντρικής Ασίας, Πρόεδρος της Coca-Cola Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της The Coca-Cola Company Βόρειας Ασίας, Ευρασίας και Μέσης Ανατολής, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Coca-Cola International με ευθύνη 23 χωρών, ενώ την περίοδο 1995 έως 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Amatil Europe.

Την περίοδο 1999 με 2005 ο Muhtar είχε τη θέση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Efes Beverages Group.