ΥΠΟΙΟ: Εναρξη του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην Πόλη»

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 14:27
UPD:14:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tην έναρξη του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπος Μανιάτης. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδίαστηκε και υλοποιείται από κοινού από το υπουργείο και την Περιφέρεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, και σκοπός του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Αττικής, ιδιαίτερα στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της με έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Με το πρόγραμμα χρηματοδοτούνται δράσεις για την αύξηση του πρασίνου στους Δήμους της Αττικής και γενικότερα για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Εντάσσεται στο ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013, έχει συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και οι δράσεις του θα χρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης έργων συμπληρωματικού χαρακτήρα, από αμιγώς εθνικούς πόρους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στις 15 Ιουλίου, η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στην έκδοση του οδηγού σχεδιασμού του Προγράμματος (προδημοσίευση). Στις 28 Ιουλίου θα εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής η επίσημη πρόσκληση προς τους Δήμους της Αττικής, που είναι και οι Δικαιούχοι του Προγράμματος, για την υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων. Με βάση την πρόσκληση αυτή, οι Δήμοι θα κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένα Σχέδια. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τρεις μήνες από την ημερομηνία της πρόσκλησης. Τα Σχέδια που τελικά θα επιλεγούν από τη διαδικασία αξιολόγησης για χρηματοδότηση, θα ενταχθούν στο ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013 και η υλοποίησή τους θα αρχίσει μέσα στο 2008.

Κατά την ομιλία του ο κύριος Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αττική, που αντιμετωπίζει, όπως είπε, εντονότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας και πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει επέκτασή του και σε άλλες αστικές περιοχές της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα