Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα για τέταρτη εβδομάδα, καθώς οι τιμές ρεκόρ του πετρελαίου και η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης περιορίζουν τα κέρδη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε για δωδέκατη ημέρα, και για το μεγαλύτερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα σε 54 χρόνια.

Ο MSCI Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 132,47 μονάδες στις 12:08 μ.μ. ώρα Τόκυο, και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαρτίου. Η υποχώρηση του δείκτη κατά 12% στις τέσσερις εβδομάδες είναι η μεγαλύτερη συνεχόμενη από τη χρονική περίοδο που έληξε στις 8 Φεβρουαρίου.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,3% φθάνοντας στις 13.224,53 μονάδες, κλείνοντας δωδεκαήμερο απωλειών της τάξης του 8,4%. Ο δείκτης Kuala Lumpur Composite απώλεσε 2,5%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ασιατικών δεικτών μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στη Μαλαισία το οποίο έμεινε κλειστό για μία ημέρα λόγω τεχνικού προβλήματος. Πτωτικά κινήθηκαν αυτήν την εβδομάδα οι περισσότεροι δείκτες στην Ασία εκτός από τους δείκτες στο Βιετνάμ.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες και οι μετοχές στις ΗΠΑ, κλείνοντας την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες απώλειες σε τέσσερις χρόνια, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των πωλήσεις της Nvidia Corp. Κλειστές θα είναι σήμερα οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω εθνικής εορτής.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 1,2% φθάνοντας στα 145,29 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και άγγιξε τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ των 145,85 δολ. το βαρέλι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα συμβόλαιά του έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο από πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα