Daewoo Ship: Παραγγελία 2,3 δισ. δολ. για 16 πλοία από την Maersk

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 09:21

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την κατασκευή 16 πλοίων μεταφοράς εμπορευμάτων από την A.P. Moeller-Maersk A/S, αντί ποσού ρεκόρ ύψους 2,44 τρισ. ουόν (2,3 δισ. δολ.) έκλεισε η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., το τρίτο μεγαλύτερο ναυπηγείο στον κόσμο.

Τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν 7.450 container χωρητικότητας 20 ποδών θα παραδοθούν έως τις 29 Ιουνίου του 2012, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ναυπήγησης πλοίων που εδρεύει στη Σεούλ, προς το Χρηματιστήριο. Χθες η A.P. Moeller-Maersk A/S της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε την εν λόγω συμφωνία χωρίς όμως να αναφερθεί στο ύψος της αξίας της.

Τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας αναμένεται να κλείσουν παραγγελίες ρεκόρ για έκτο έτος καθώς οι αγοραστές στρέφονται στη μεγαλύτερη χώρα ναυπήγησης πλοίων στον κόσμο εν μέσω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στα κινεζικά ναυπηγεία. Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για τη μεταφορά φθηνότερων διαρκών καταναλωτικών αγαθών από την Ασία και εμπορευμάτων στην ήπειρο, αύξησε και την ανάγκη για περισσότερα πλοία.

Οι μετοχές της Daewoo Shipbuilding σημείωσαν άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 36.900 ουόν στις 11:37 π.μ. στη Σεούλ, μετά την αναρρίχησή τους έως 3,7%. Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 28% έναντι πτώσης 16% του δείκτη Kospi του Χρηματιστηρίου.

Η Maersk, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο, θα δρομολογήσει τα πλοία μεταξύ της ανατολικής ακτής της Νοτίου Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης. Την τελευταία πενταετία το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Νοτίου Αμερικής αυξήθηκε πάνω από το 20% ετησίως – κατά μέσον όρο – και θα διατηρηθεί σε διψήφιους αριθμούς την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα