UBS: «Βλέπει» σχεδόν ισοσκελισμένο ισολογισμό στο β’ τρίμηνο

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 09:23

Σχεδόν ισοσκελισμένο ισολογισμό (breakeven) ή μικρές ζημίες αναμένει για το δεύτερο τρίμηνο η UBS, η χειρότερα πληγείσα από την πιστωτική κρίση ευρωπαϊκή τράπεζα, χάρη σε φορολογικές απαλλαγές ύψους περίπου τριών δισ. φράγκων (2,9 δισ. δολάρια).

Η ελβετική τράπεζα, η οποία είχε ανακοινώσει ένα χρόνο νωρίτερα κέρδη 5,55 δισ. φράγκων (5,4 δισ. δολάρια), αποκάλυψε πως οι πρόσφατες αναταραχές οδήγησαν σε διαγραφές και ζημίες στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου θα ανακοινωθούν στις 12 Αυγούστου.

Στον απόηχο σημαντικών ζημιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Μαρσέλ Ρονιέρ, έχει ανακοινώσει σχέδια για περικοπές 5.500 θέσεων εργασίας και κλείσιμο τμημάτων στην μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση στην αγορά των subprime, οι τραπεζικοί όμιλοι ανά τον κόσμο έχουν ανακοινώσει διαγραφές και πιστωτικές απώλειες συνολικού ύψους 402 δισ. δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων, η UBS προέβη σε διαγραφές άνω των 38 δισ. δολαρίων, ενώ φέτος αναγκάστηκε να αντλήσει νέα κεφάλαια από επενδυτές ύψους 29,2 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα